Currys szárnyasleves

  • 26.08.2010.
  • 4

Egyszerű könnyű szárnyasleves, curry kedvelőknek kifejezetten ajánlott.

Összetevők

  • 1 csirke (vagy 1-1,2 kg súlyú csontos szárnyashús)
  • 1 fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. currypor

Elkészítés

  1. 1.
    A hagymát és a zellert megtisztítom, majd lereszelem.
  2. 2.
    A csirkét kis darabjaira vágom.
  3. 3.
    A reszelt hagymát és a zellert a forró olajon egyszerre megfonnyasztom.
  4. 4.
    Lehúzom a tűzről és rászórom a Vegetát, a lisztet és a curryt, majd gyorsan összekeverem.
  5. 5.
    Ráteszem a csirkedarabokat, és 1, 5 liter vízzel felöntöm.
  6. 6.
    Kevergetés közben felforralom, és kis lángon puhára főzöm. (Nem szükséges a habját leszedni, mert elfövi.)