Elkészítés
-
1.
A vajat és a cukrot habosra keverjük, a tojássárgáját és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk. A végén a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.
-
2.
A massza felét kivajazott tepsibe (35×22 cm) öntjük, a maradék masszához pedig a kakaóport és fahéjat hozzákeverjük, majd a tepsiben lévő tészta tetejére csorgatjuk, és elsimítjuk rajta. A leszűrt, jól lecsöpögtetett meggyet rászórjuk, és 180 ºC-on kb. 35 percig sütjük.
-
3.
Közben a krémhez a pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet pedig felforraljuk.
-
4.
A cukros-tojásos pudingot kevergetve belecsorgatjuk, rövid ideig főzzük, majd a tűzről lehúzva kissé kihűlni hagyjuk. A két evőkanálnyi porcukorral habosra kevert vajat hozzáadjuk.
-
5.
A kihűlt krémet a kihűlt piskótára simítjuk, és a felolvasztott és langyosra hűlt csokoládé bevonóval megkoronázzuk a művünket.
Tálalás
Asüteményt kockákra vagy rombusz alakúra vágjuk, majd tejszínhabbal kínáljuk.
Tanács
Amikor érik a meggy, a meggybefőtt helyett friss gyümölcsöt használjunk.