Elkészítés
-
1.
Egy tálkában az ajvárt az olajjal és a Vegetával kikeverjük.
-
2.
A kenyérszeleteket előbb vajjal majd ajvárral vékonyan megkenjük.
-
3.
Négy szelet kenyérre 1-1 szelet sajtot fektetünk, és a másik négy kenyérszeletet ráborítjuk.
-
4.
Egy teflon bevonatú serpenyőben néhány csepp olajat forrósítunk, a szendvicseket beletesszük. Lassú tűzön mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, majd azon forrón tálaljuk.
Tálalás
A szendvicseket átlósan félbe vághatjuk úgy, hogy háromszögeket kapjunk. Díszíthetjük petrezselyemmel, salátával, paprikával.
Tanács
A toastkenyeret helyettesíthetjük péksüteménnyel, amelyet rövid ideig sütőben vagy melegszendvics sütőben megpirítunk, mielőtt megkenjük a vajjal és az ajvárral.