Elkészítés
-
1.
A fél csirkemelleket egy éles, vékony pengéjű késsel lapjában fölszúrjuk. A mélyedést ujjal kissé kimélyítjük, hogy legyen helye a tölteléknek. Az így előkészített húsokat a Vegetával körös-körül bedörzsöljük.
-
2.
A töltelékhez az ajvárt a zsemlemorzsával és a tojással összedolgozzuk. Az újhagymát durvára vágjuk, felét a petrezselyemmel együtt az ajvárhoz keverjük.
-
3.
Nyomózsákba teszünk egy kb. 1 centi átmérőjű sima csövet. A paprikás masszát a zsákba kanalazzuk, majd a mellfilék üregébe nyomjuk. Végeiket hústűvel lezárjuk, nehogy a töltelék sütés közben kifolyjon belőle.
-
4.
Egyenként a lisztbe forgatjuk, majd egy magas peremű serpenyőben, az olajon oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk, azaz elősütjük. A borral és kb. 1,5 deci vízzel fölöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk. Kis lángon 10 percig pároljuk.
-
5.
A tejszínt a csirkemellhez öntjük, az újhagyma másik felét beleszórjuk, pár percig forraljuk, ezalatt a leve kissé besűrűsödik. A töltött csirkemellet, miután a hústűt kihúztuk belőle, vastagabb szeletekre vágjuk és burgonyagaluskával (gnocchi) tálaljuk.
Tálalás
Gnocchi helyett tálalhatjuk sajtos burgonyapürével is. Ehhez finom, sűrű burgonyapürét főzünk, amit nagyobb fagylaltoskanállal vagy kisebb merőkanállal egy kikent tepsire szaggatunk. Reszelt sajttal megszórjuk, amit forró sütőben ráolvasztunk.