Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Almás csirkeleves

  • 25.08.2010.
  • 4

Nézzünk a csirkelevesre egy almás variációt!

Összetevők

  • 1 csirke apróléka
  • 3 savanykás alma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk. vaj
  • 1 tk. liszt
  • csipetnyi fahéj
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkeaprólékot feldarabolom. Annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm.
  2. 2.
    Közben az almát meghámozom, kicsumázom, kockákra vágom, majd sóval, cukorral és őrölt fahéjjal felforralom. Fedő alatt 5 percig párolom.
  3. 3.
    Ha a hús megfőtt, a csontokról leszedem. Az átszűrt húslevesbe beleteszem a lefejtett húst.
  4. 4.
    Külön edényben a vajat habzásig forrósítom, rászórom a lisztet és zsemleszínűre pirítom. 1 dl hideg vízzel gyorsan simára keverem, majd szűrőn keresztül a levesbe öntöm.
  5. 5.
    Öt percig kevergetve forralom, beleteszem a párolt almát, végül a tejföllel ízesítem.