Ananászos borjúcomb

  • 25.08.2010.
  • 4

Ha borjúcombra vágyunk készítsük el ananásszal. Kitűnő étel és a vörös húsoknak is hódolunk ezzel.

Összetevők

  • 4 nagy szelet borjúcomb (pulykamell is jó)
  • 1 csemegekukorica konzerv
  • 1 ananászkonzerv (8 ananászkarika)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 4 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 púpozott ek. Vegeta
  • citromlé
  • mustár
  • őrölt fehér bors
  • csipetnyi porcukor

Elkészítés

  1. 1.
    A hússzeleteket gyengén kiveregetem. A zöldséget megtisztítom és vékony karikákra vágom. Mindkét konzerv levét külön-külön leszűröm.
  2. 2.
    A hússzeleteket lisztben megforgatom, melybe előzőleg Vegetát, csipetnyi borsot és valamivel több őrölt szerecsendiót keverek. 2 evőkanál olajon mindkét oldalukat megsütöm. Kevés kukoricalevet öntök rá, majd fedő alatt puhára párolom.
  3. 3.
    A zöldséget a kukoricával együtt a vajon átfuttatom. Ráhintek Vegetát, majd 2 dl borral felöntöm, Lassú tűzön, fedő alatt puhára párolom.
  4. 4.
    Ha a leve félig elfőtt, megszórom a liszttel. Gyorsan kevergetve felforralom, még kevés bort öntök rá, hogy mártás sűrűségű legyen.
  5. 5.
    Fehér borssal, néhány csepp citromlével, csipetnyi porcukorral és kiskanáInyi mustárral ízesítem. Hozzáadom a leszűrt kukoricát, végül a tejföllel összekeverem és a tűzről lehúzom.
  6. 6.
    Tálaláskor a puha hússzeletek tetejére 2-2 ananászkarikát teszek, és a kukoricás mártást köré öntöm. Burgonyakrokettel vagy színes olasz körettésztával kínálom.