Ananászos csirkemell

  • 25.08.2010.
  • 4

A következő étel igen könnyű, ízletes és egésszéges, csirkemell ananászdarabokkal és rizzsel.

Összetevők

  • 2 nagy csirkemell
  • 1 kis doboz ananászbefőtt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1/2 dl olaj
  • 2 ek. borecet
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 ek. Vegeta

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom és a húsdarabokat vékony csíkokra vágom, Lisztbe forgatom és az olajon hirtelen átsütöm, A lecsöpögtetett ananászt feldarabolom, serpenyőbe teszem, megszórom a cukorral, ráöntök 1 evőkanál ecetet, és erős tűzön átsütöm.
  2. 2.
    A csirkemellre ráöntök 1 dl ananászlevet, a megmaradt ecetet és a bort. Beleszórom a Vegetát. Jól összekeverem, és fedő alatt, kis lángon, kb. 15 percig párolom.
  3. 3.
    Ezután a fűszeres ananászt a hús mellé teszem és jól összekeverem, végül összeforralom. Az alábbi módon készített rizzsel tálalom.
  4. 4.
    A rizst megmosom, lecsöpögtetem, kevés olajon megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel. 1 evőkanál Vegetával ízesítem. Felforralom, 2 percig főzöm, majd leveszem a tűzről.
  5. 5.
    Fedővel és 2-3 konyharuhával szorosa n lefedem. Tálalásig így hagyom. (A rizst főzés közben nem keverem, nehogy összeragadjon.)