Elkészítés
-
1.
Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a combokat egyesével vagy kettesével, ahogy beleférnek, körös-körül fehéredésig sütjük rajta. Átrakjuk egy tűzálló tálba.
-
2.
Az olvasztott vajat a citromlével, a vízzel, a sóval és a Vegetával összekeverjük, az elősütött combokra öntjük és alaposan bele is dörzsöljük.
-
3.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a pórét félcenti vastagon fölszeleteljük, akárcsak a szárzellert. A répát és a zellergumót 1 centis kockákra vágjuk. Mindezeket összekeverjük és a combok között szétterítjük. Lefedjük, kb. 200 °C-os sütőben 1 órán át sütjük.
-
4.
Amíg a hús sül, megfőzzük hozzá a mártást. A vajat egy kisebb lábasban fölolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve megforrósítjuk rajta, de vigyázzunk, kissé se piruljon meg.
-
5.
Hozzáöntjük a kókusztejet, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a cukorral, a tárkonyos mustárral és az almaecettel ízesítjük.
-
6.
Kevergetve kb. 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
Tálalás
Minden tányérra rakunk egy sült csirkecombot és ráhalmozzuk a vele sült zöldséget. Az ízes mustáros mártást rákanalazzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Kis titok
A mártást külön tálkában is tálalhatjuk, hátha valaki nem szereti.