Elkészítés
-
1.
A felaprított hagymát és a kockákra vágott szalonnát fazékban az olajon megpirítjuk.
-
2.
A tűzről lehúzzuk, 2 deci forró vizet hozzáöntünk, majd lassú tűzön 15 percig pároljuk.
-
3.
A babérlevelet, a Vegetát, a köménymagot, a főtt árpát és babot beleszórjuk, kb. 1, 2 liter forró vízzel fölöntjük, és még 10 percig főzzük.
-
4.
A főzés vége felé a keményítővel simára kevert tejfölt belecsorgatjuk, és a pirospaprikával megszórjuk. Az ételt szükség szerint kissé megsózzuk.
Tálalás
Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és pirítóssal tálaljuk.
Tanács
Szükség szerint a főzeléket hígíthatjuk még egy kevés vízzel. Ha állni hagyjuk, az árpa megduzzad.
Értesítés
Lefagyasztható
Lefagyasztás: a főzeléket a 3. lépésig elkészítjük. Hagyjuk kihűlni, majd adagokba rendezve fedővel rendelkező műanyag edényekbe vagy zacskókba tesszük, és lefagyasztjuk.
Kiolvasztás: az edényt vagy zacskót forró vízbe merítjük, hogy a főzelék elváljon az edény faláról. Ezután az edényből kivéve lábasba tesszük és egy kevés vízzel, lassú tűzön addig melegítjük, amíg felolvad. Ha szükséges hígítjuk egy kevés forró vízzel, és a 4. lépés szerint járunk el.
Fagyasztóban: legfeljebb 3 hónapig tárolható.