Elkészítés
-
1.
Az árpagyöngyöt és a babot 1 nappal korábban vízbe áztatjuk, majd külön edényben megfőzzük. Ezt tesszük a füstölt hússal is.
-
2.
Lábasban forró olajon a megtisztított, finomra aprított hagymát, a felkockázott zöldséget, néhány percig kevergetve pirítjuk, majd egy kevés vizet aláöntve kb. 10 percig pároljuk.
-
3.
Ezután a meghámozott, kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, a babérlevelet beledobjuk, és addig pároljuk, amíg a zöldség megpuhul.
-
4.
A leszűrt babot és az árpagyöngyöt, a Vegetát meg a füstölt tarját főzőlevével együtt hozzáadjuk.
-
5.
Szükség szerint még annyi vizet öntünk bele, amennyi a hozzávalókat ellepi, és félig lefedve további 10 percig főzzük.
Tálalás
Megszórjuk petrezselyemmel és forrón tálaljuk.
Tanács
Pikánsabb lesz, ha tálalás előtt az ételhez adunk 2-3 evőkanálnyi almaecetet. Ha szükséges, a végén megsózhatjuk, de óvatosan, mert a füstölt hús főzőleve valószínűleg elég sóssá teszi.
Értesítés
Lefagyasztható
Lefagyasztás: az ételt hagyjuk kihűlni, majd a húsból eltávolítjuk a csontot és kisebb darabokra vágjuk. Ezután adagokra osztjuk, és fagyasztásra alkalmas edényekbe vagy fagyasztó-zacskókba rendezve mélyhűtőbe tesszük.
Kiolvasztás: az edényt vagy zacskót forró vízbe mártjuk, hogy az étel kicsússzon belőle. Lábasban, egy kevés vizet aláöntve lassú tűzön melegítjük, amíg felolvad. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Fagyasztóban: legfeljebb 3 hónapig tárolható.