Babéros nyelvleves

  • 25.08.2010.
  • 4

A bátraknak, tapasztaltaknak és kipróbálóknak itt van a nyelvleves!

Összetevők

  • 50 dkg nyers sertésnyelv
  • 2 burgonya
  • 1 csokor leveszöldség
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. liszt
  • 1 babérlevél
  • kevés cukor
  • kevés borecet

Elkészítés

  1. 1.
    A sertésnyelvet annyi forrásban lévő sótlan vízbe teszem, hogy ellepje. 45 percig főzöm, majd a nyelv vastag, recés bőrét lehúzom.
  2. 2.
    Ezután vékony csíkokra vágom és leveses fazékba teszem.
  3. 3.
    Közben a zöldségeket és a burgonyát megtisztítom, egyforma nagyságú darabokra vágom, majd a Vegetával meg a babérlevéllel együtt a fazékba teszem.
  4. 4.
    A nyelv főzőlevét ráöntöm. (Kb. 1, 2 l legyen a lé.)
  5. 5.
    A levest felforralom, és kis lángon puhára főzöm.
  6. 6.
    Az olajat a liszttel barnára pirítom, majd felöntöm 2 dl hideg vízzel és gyorsan simára keverem. (Ha a rántás véletlenül csomósra sikeredett, sebaj, finom szűrőn keresztül öntöm a levesbe.)
  7. 7.
    Kevergetés közben felforralom, a borecettel és cukorral ízesítem, végül a tejfölre tálalom.