Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing
Beállítások

Bélszín lisszaboni módra

  • 16.06.2004.
  • Közepes
  • 4
  • 40 min

Azt mondják, hogy a hús iránti szeretetünk abban mutatkozik meg, hogy mennyire vagyunk jártasak a bélszín elkészítésében. Ezért döntöttünk úgy, hogy meglepjük Önöket a portugál konyha kedvelt, jellegzetes fogásának receptjével.

Összetevők

  • 80 dkg bélszín
  • 1 ek. mustár
  • 4 dkg vaj
  • 1 ek. Vegeta
  • A mártáshoz:
  • 2-2,5 dl étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. durvára tört bors
  • 1 dl. főzőtejszín
  • 1 tk. Vegeta
  • A körethez:
  • 60 dkg zöldbab (zöld ceruzabab)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg gnocchi

Elkészítés

  1. 1.
    A bélszínt vastagabb szeletekre vágjuk, a Vegetával megszórjuk, a mustárral bekenjük. Serpenyőben a forró vajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, majd egy kevés vizet aláöntve kb. 15 percig pároljuk. Ha a hús puha, a serpenyőből kivesszük, és melegen tartjuk.
  2. 2.
    A keményítőt a tejjel és a főzőtejszínnel simára keverjük. A serpenyőben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük, a Vegetát, a borsot, a citromlevet hozzáadjuk, és jól kiforraljuk.
  3. 3.
    A megtisztított zöldbabot lobogva forró, sós vízben kb. 10 percig főzzük, leszűrjük, és a zúzott fokhagymával összekevert olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. 4.
    A ghocchit szintén lobogva forró, sós, olajos vízben főzzük meg.

Tálalás

A forró hússzeleteket a mártással, a gnocchival és a zöldbabbal tálaljuk fel.

Tanács

A hússzeleteket a Vegetával és a mustárral egy nappal korábban is bepácolhatjuk.

Energia és tápértékei

Az energia és a tápérték értékek egy adagra értendők (pl. 1 főre), édességek esetén 100g-ra.

Tápanyag Mértékegység Mennyiség RDA (%) Férfi RDA (%)
Energia kcal / kJ 991 / 4.142 - -
Zsír g 73,29 - -
Szénhidrát g 22,12 - -
élelmi rost g 4,64 - -
Fehérje g 57,93 - -
g 0,74 0 0
A vitamin μg 897,10 22 18
D vitamin μg 64,22 32 32
C vitamin mg 92,93 124 103
Niacin mg 19,06 136 95
Kálium mg 1.195,31 32 32
Kalcium mg 197,38 20 20
Foszfor mg 589,31 74 74

* RDA= Javasolt napi beviteli érték:, egy átlagos nőnek az energia INBÉ-je 2000 kcal és 2900 egy átlagos férfié, a 25-50 év kor közt. ( forrás: DRI reports - Macronutrients, Elements, Vitamins, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)