Elkészítés
-
1.
A húst megmossuk, szárazra töröljük és felszeleteljük. A szeleteket finoman kiveregetjük. A lisztet az őrölt pirospaprikával összekeverjük.
-
2.
Mindegyik hússzelet egyik oldalát a paprikás lisztbe mártjuk. Serpenyőben, a forró olajon – a belisztezett oldalával kezdve – mindkét oldalán 2-3 percig sütjük.
-
3.
A Vegetával megszórjuk, kb. 1 deci vízzel felöntjük, és félig lefedve lassú tűzön 25-30 percig pároljuk. A párolás közben szükség szerint az elpárolgott vizet pótoljuk.
-
4.
Ha a hús puha, az Ajvárt, a felaprított fokhagymát, a bort és 0, 5-1 deci vizet hozzáadunk, majd egyet forralunk rajta.
Tálalás
Széles metélttel, forrón tálaljuk.
Tanács
Ehhez az ételhez széles és mély serpenyőt vagy lábast használjunk.