Elkészítés
-
1.
A megmosott, leszárogatott borjúszeleteket kissé kiveregetjük, és a Vegetával megszórjuk. Egy tálkában a mézet, a balzsamecetet és az olajat összekeverjük, majd a húst megkenjük vele.
-
2.
Serpenyőben forró olajon a húst mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk, majd fél deci vizet öntve alá kb. 15 percig pároljuk.
-
3.
A kicsumázott, csíkokra vágott paprikát és a meghámozott, felszeletelt karalábét rádobjuk. Megkeverjük, és még kb.10 percig pároljuk.
-
4.
A végén a bort és a főzőtejszínt belecsorgatjuk, majd megvárjuk, míg egyet forr.
Tálalás
A hússzelethez főtt rizst és tetszés szerinti salátát tálalunk fel.
Tanács
Ezt a fogást ünnepi alkalmakra is bátran elkészíthetjük.