Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Borzas hús

  • 25.08.2010.

Aki szereti a rösztit, az a borzas húst is szeretni fogja, igen tápláló és ízletes a tejföllel a tetején.

Összetevők

  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 30 dkg burgonya
  • 2 tojássárga
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 ek. liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • A tetejére:
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. 1.
    A burgonyát lereszelem, majd liszttel, tojássárgával, Vegetával, zúzott fokhagymával, őrölt borssal összekeverem.
  2. 2.
    A hússzeleteket először a lisztbe, majd a burgonyás masszába mártom. Bő, forró olajban kisütöm, és tűzálló tálban egymás mellé rakom.
  3. 3.
    Tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenek, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórom.
  4. 4.
    Csak annyi időre teszem a forró sütőbe, amíg a sajt ráolvad a hús tetejére.