Elkészítés
-
1.
A mellfiléket megmossuk, leszárogatjuk. Az őrölt köményt, kurkumát, Cayenne borsot, koriandert és Vegetát összekeverjük, a mellfiléket alaposan bedörzsöljük vele.
-
2.
Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítunk és a mellfiléket közepes lángon, oldalanként kb. 10 percig sütjük rajta. Közben ha kell, egy kevés vizet is önthetünk alá, de fontos, hogy inkább piruljon, mint párolódjon.
-
3.
. Amíg a hús sül, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra vágjuk, utóbbit pépesre zúzzuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A paprikát, miután a magjait kikapartuk, nagyon apróra vágjuk. A paradicsomot, miután a szárát kimetszettük, fél percre forrásban lévő vízbe rakjuk, kiemeljük, vékony héját lehúzzuk. Ezután félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk.
-
4.
A kész csirkét a serpenyőből kiemeljük, letakarva melegen tartjuk. A maradék 1 evőkanálnyi olajat a serpenyőben maradóhoz adjuk, a hagymát rádobjuk, közepes lángon, kevergetve 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk.
-
5.
A gyömbért, fokhagymát és zöldpaprikát rárakjuk, keverve-rázogatva 2 percig együtt pirítjuk. A leveskockát rárakjuk, a kókusztejjel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk. Kis lángra állítjuk, 2-3 percig forraljuk, közben a petrezselyemmel fűszerezzük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
Tálalás
A sült csirkemelleket tányérra tesszük, - előtte akár vastagabb szeletekre is vághatjuk -, a fűszeres kókusztejes mártással leöntjük. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Tanács
Ha nincs kókusztej kéznél, főzzünk fel kókuszreszeléket tejben, majd leszűrve ezt használjuk helyette.