Elkészítés
-
1.
A tejszínt megforrósítjuk, a Vegetát beleszórjuk, a reszelt juhsajtot belekeverjük. Végül cseppenként a a citromlevet is hozzáadjuk, vigyázva, nehogy a tejszín összekapjon. Nagyon kis lángon csak addig főzzük, amíg a sajt teljesen megolvad.
-
2.
A metélt tésztát lobogva forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
-
3.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, enyhén sós forrásban lévő vízbe rakosgatjuk és 4-5 percig fűzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és leszűrjük.
-
4.
Mélyebb serpenyőben az olajat és a vajat megforrósítjuk, a brokkolit és a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd a főtt metélt tésztával és a mártással lazán összeforgatjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, átforrósítjuk és tálaljuk.
Tálalás
Meleg tányérra helyezzük, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Tanács
A brokkolit helyettesíthetjük más zöldséggel is, pl. cukkínivel, articsókával vagy spárgával.
Kis titok
A brokkolit egyforma nagyságú rózsákra szedjük, hogy később minél könnyebben el tudjuk keverni a többi hozzávalóval.