Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Brokkolis pulykamell

  • 25.08.2010.
  • 4

Mint szárnyas hús a pulykamell kitűnő választás. Hát ha még mellé brokkolit teszünk, ami szintén egészséges?

Összetevők

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg brokkoli
  • 25 dkg kenyér
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. Vegeta
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. 1.
    A brokkolit apró kockákra vágom. Egy dl forró vízbe dobom, rászórok 1 evőkanál Vegetát és félig megpárolom.
  2. 2.
    A levét leszűröm és félreteszem. A fokhagymát összezúzom. A pulykamellet, a kenyeret és a sajtot apró kockákra vágom.
  3. 3.
    A fokhagymát forró olajon megfuttatom, hozzáteszem a pulyka mell-kockákat és fehéredésig sütöm.
  4. 4.
    Megszórom a megmaradt Vegetával, kevés vizet öntök rá, és fedő alatt puhára párolom.
  5. 5.
    Mély tepsibe öntöm a húst, a brokkolit, a sajtkockákat és a kenyeret. Jól összekeverem, ezután a tej, a brokkoli-főzőlé és a tejszín keverékével leöntöm.
  6. 6.
    Fólia alatt 20 percig közepes lángon párolom, végül a fedelét levéve, megpirítom.