Elkészítés
-
1.
A spárga fás részét eltávolítjuk. A forrásban lévő vízet megcukrozzuk, a spárgát beleállítjuk, és kb. 10 percig főzzük.
-
2.
Egy másik lábasban vizet forralunk, ecetet és sót adunk hozzá. A tojásokat egy kis tányérra egyenként felütjük, és óvatosan a vízbe csúsztatjuk, hogy ne folyjanak szét, majd 3-4 percig főzzük, és egyenként, szűrőkanállal óvatosan kiemeljük.
-
3.
A cipókat félbe vágjuk, és mindkét oldalukat megpirítjuk.
-
4.
A vajat megolvasztjuk, a Vegetát és a zsályát belekeverjük.
Tálalás
A spárgákat és a buggyantott tojást a cipók vágás felőle oldalára halmozzuk, a fűszeres vajjal meglocsoljuk, tetejüket parmezán-forgáccsal díszítjük.
Tanács
A spárga eltávolított fás részeit felhasználhatjuk a zöldségleveshez, mert íze kítűnő. Ettől a leves ízletesebb, és ásványi anyagokban gazdagabb lesz.