Elkészítés
-
1.
A lehéjazott, finomra aprított hagymát fazékban a forró vajon üvegesre pároljuk. A vargányát 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, jól megmossuk, és negyedekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és felkockázzuk. A többi gombát szintén alaposan megmossuk, és vékonyra felszeleteljük.
-
2.
A gombákat a hagymára szórjuk, és kevergetve 10 percig pároljuk. A burgonyát rádobjuk, a Vegetával meg az őrölt borssal meghintjük, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
-
3.
Lassú tűzön 20 percig tovább főzzük. Ezután a 2 evőkanálnyi vízzel simára kevert étkezési keményítőt folyamatos keverés közben belecsorgatjuk. A bort is beleöntjük, és még 2 percig főzzük.
Tálalás
Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk.
Tanács
A leveshez nagyszerűen illenek a pirított kenyérkockák.