Elkészítés
-
1.
A salátaleveleket megmossuk, tálba szórjuk, enyhén sós vízzel leforrázzuk, és ebben hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
-
2.
Mély tálban a húst, a megtisztított, felaprított hagymát, a rizst, a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, a felaprított petrezselymet, a Vegetát, a borsot és a köménymagot alaposan összedolgozzuk.
-
3.
Minden salátalevélre 2-2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük, és széleit jól benyomkodjuk. Lábasba rakosgatjuk az olajjal és 2 deci vízzel meglocsoljuk, és lefedve kb. 30 percig pároljuk.
Tálalás
Joghurttal vagy tejföllel forrón tálaljuk.
Tanács
Tavasszal készíthetjük vegyszerrel nem kezelt, zsenge karalábé levelekkel is.