Cipóban sült pecsenye

  • 25.08.2010.
  • 4

Hogyan készíthetjük még el a sertéshúst, hogy ízletes ételt kapjunk, de mégse a megszokott legyen? Próbáljuk meg cipóban megsütni.

Összetevők

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg sütőmargarin
  • 1 tk. Vegeta
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg sertéscomb
  • 2 ek. olej
  • 6 kelkáposzta levél (25 dkg)
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg hagyma
  • 10 dkg sonka
  • 1 nagy szelet vékony szalonna
  • 4 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek. Vegeta
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A margarint késsel feldarabolom, a lisztbe teszem és Vegetát szórok rá. Fokozatosan hozzáadok kb. 0, 5 dl vizet.
  2. 2.
    A tésztát jól összegyúrom, sodrófával 2 cm vastagra nyújtom, és letakarom. Hűvös helyen legalább egy órán keresztül pihentetem. Közben a húst a Vegetával jól bedörzsölöm.
  3. 3.
    A hagymát, a gombát és a sonkát apró kockákra vágom.
  4. 4.
    A hús minden oldalát 1 evőkanál forró olajon körbesütöm és kb. 8 perc alatt aranyszínűre pirítom. Hagyom kihűlni, majd saját levével bekenem.
  5. 5.
    A levelekre bontott kelkáposztát vegetás vízben néhány percig főzöm, de még rugalmas maradjon! A megmaradt olajon a hagymát üvegesre párolom, ezután hozzáadom a gombát, és fedő alatt puhára párolom.
  6. 6.
    Ha kihűlt, összekeverem a sonkával, a tejföllel és a nyers tojással. Kevés fekete borssal és Vegetával ízesítem. A tésztát vékony, de nagy kockára nyújtom, ráhelyezem a szalonnát, erre pedig a kelkáposzta leveleket.
  7. 7.
    A tölteléket elosztom rajta, és úgy göngyölöm össze, hogy egy tekercs legyen belőle. Úgy teszem tepsi be, hogy a tészta széle alulra kerüljön.
  8. 8.
    Előmelegített, közepesen forró sütőben sütöm, sütés közben villával gyakran megszurkálom. Elkészülte után 15 percig hűlni hagyom, majd szeletekre vágom.