Citromos-csípős pacalleves

  • 26.08.2010.
  • 4

A pacalleves igen népszerű étel kis hazánkban és határon túl is. Többféleképpen is el lehet készíteni, nézzünk most egy csípős változatot citrommal.

Összetevők

  • 30 dkg marhapacal
  • 3 ek. olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika (erős paprika is lehet)
  • 1 tk. mustár
  • 1 késhegynyi x őrölt koriander
  • 1 késhegynyi mustármag
  • 1 késhegynyi babérlevél
  • citromlé
  • ecet
  • kevés cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A gondosan megtisztított, többször váltott vízben megmosott és lecsöpögtetett pacalt vékony csíkokra vágom, majd ecetes-sós vízzel leforrázom.
  2. 2.
    A pacalt leszűröm, a forrázó vizet leöntöm és 1 liternyi új, Vegetával ízesített vízben puhára főzöm. (Kuktában hamar megfő.)
  3. 3.
    Az olajat felhevítem, rászórom a lisztet és világos sárgára pirítom.
  4. 4.
    A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a megtisztított, zúzott fokhagymát.
  5. 5.
    Azonnal ráöntök 3 dl vegetás főzőlevet, majd simára keverem és a tűzre visszateszem. Felforralom, beleöntöm a többi főzőlevet, és hozzá rakom a főtt pacalt.
  6. 6.
    A tejfölt simára keverem a liszttel, a mustárral, a citromlével és a fűszerekkel, majd beleöntöm a forrásban lévő levesbe, és 10 percig főzöm.