Citromos kacsaleves

  • 25.08.2010.
  • 4

Hmmm… Kacsaleves, mintha csak egy igazi falusi vendéglő menülapján olvasnánk, de miért ne készítnénk el mi magunk otthon? Lássunk neki!

Összetevők

  • 1 pecsenyekacsa apróléka
  • 1 csokor leveszöldség (petrezselyemzöld, sárgarépa, zeller)
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 púpozott tk. finomliszt
  • 1 tk. majoránna
  • törött bors
  • csipetnyi cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott, letisztított kacsaaprólékot darabjaira vágom.
  2. 2.
    A zöldséget megtisztítom, megmosom és hasábokra metélem.
  3. 3.
    A hagymát finomra aprítom.
  4. 4.
    A citrom sárga héját vékonyan meghámozom és felcsíkozom.
  5. 5.
    Leveses fazékba öntöm az olajat, ráteszem a vöröshagymát, majd egy-két percig pirítom.
  6. 6.
    Rálocsolok 2 evőkanál vizet. Felforrósítom, és hirtelen, erős lángon, minden oldalán átpirítom rajta a kacsadarabokat. Ezután felöntöm bő 1, 5 liternyi vízzel, és felforralom.
  7. 7.
    Beleszórom a Vegetát, a majoránna felét és a borsot. 1 teáskanálnyi citromhéjcsíkkal fűszerezem, és kis lángon addig főzöm, amíg a habját egészen elfövi.
  8. 8.
    Csak ekkor teszem bele a zöldséget, és egészen puhára főzöm. (Aki nem szereti a levesben a csontos húst, csontozza ki és vágja fel csíkokra, úgy tegye vissza a lébe.)
  9. 9.
    A lisztet a tejföllel és a citrom kicsavart levével simára keverem, ezután a levest behabarom vele.
  10. 10.
    Kevergetve kiforralom, majd beleszórom a majoránna másik felét és a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet. Végül csipetnyi cukorral ízesítem.