Elkészítés
-
1.
A megmosott csirkehúsról a vizet felitatjuk, a húst felkockázzuk, és lábasban, forró olajon kevergetve megpirítjuk.
-
2.
A megtisztított, finomra aprított hagymát, a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a csíkokra vágott zellert hozzáadjuk, és az egészet kb. 5 percig pároljuk.
-
3.
Megsózzuk, a 3 evőkanál vízzel simára kevert keményítőt belekeverjük, és 8 deci (max. 1 liter) meleg vízzel felöntjük. A Vegetát, a borsot, a majoránnát, a babérlevelet és a citromhéjat beleszórjuk.
-
4.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A végén ízlés szerint egy kevés ecetet csöpögtetünk bele.
Tálalás
A csirke obarát főtt burgonyával tálaljuk.
Tanács
Eredetibb lesz az étel, ha hajdinalisztből készült puliszkát kínálunk mellé.
Kis titok
A különleges ízt a reszelt citromhéj adja. Ecet helyett pár csepp citromlevet is tehetünk bele.
Értesítés
Lefagyasztható
Lefagyasztás: mielőtt a hús teljesen megfőne, levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni, majd kisebb, lefedhető műanyag edényekbe porciózzuk, és lefagyasztjuk.
Kiolvasztás: egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. Ezután lassú tűzön felmelegítjük, és ízlés szerint ecetet vagy citromlét is hozzáadjuk.
Fagyasztóban legfeljebb 2 hónapig tárolható.