Csirkeleves szamorodnival

  • 25.08.2010.
  • 4

Ki ne szeretné a híres magyar borokat, mint a Tokaji szamorodni, próbáljuk hát ki csirkelevessel is!

Összetevők

  • 1 csirke apróléka (máj nélkül)
  • 1 dl száraz tokaji szamorodni
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. Vegeta

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkeaprólékot tisztítás után felaprózom.
  2. 2.
    A Vegetával elkevert 1 liter vízben puhára főzöm és leszűröm.
  3. 3.
    A húst kicsontozom és apró kockákra vágom.
  4. 4.
    A mazsolát megmosom, lecsöpögtetem és a szárát leszedem.
  5. 5.
    A húst visszateszem a húslébe, és beleteszem a mazsolát.
  6. 6.
    Néhány percnyi forralás után rászórom a finomra vágott petrezselyemzöldet.
  7. 7.
    Ezután beleöntöm a bort, és a tüzet eloltom alatta.
  8. 8.
    Lefedve, 10 percnyi pihentetés után tálalom.