Csirkemáj hagymával

  • 25.08.2010.
  • 4

Kitűnő reggeli vagy esti fogás a csirkemáj hagymával. Fogyasszuk friss puha kenyérrel vagy pirítóssal és salátával.

Összetevők

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. majoránna
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A májat megmosom, darabokra vágom, ereit eltávolítom.
  2. 2.
    A hagymákat megtisztítom. (Lehetőség szerint apró hagymát használok és egészben hagyom. Ha mégis nagyok, negyedekbe vágom.)
  3. 3.
    Nagy serpenyőben a forró olajra rárakom a hagymát, és fedő alatt néhány percig párolom. Ha már üveges, a serpenyő egyik szélére tolom, és helyére a májat teszem.
  4. 4.
    Mindkét oldalán gyorsan lepirítom, majd megszórom Vegetával, kevés borssal és majoránnával. 5-6 percig sütöm.
  5. 5.
    Közben néhányszor megforgatom. Villásreggelire vagy vacsorára való étel, salátával.