Csirkemájas rizottó

  • 25.08.2010.
  • 4

A csirkemájas rizottó már egy kész önálló étel, együtt természetesen a körettel.

Összetevők

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 zacskó fagyasztott mexikói zöldség keverék
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. Vegeta
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A májat csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom és apróra metélem, majd az olajon üvegesre pirítom.
  2. 2.
    Hozzáadom a májcsíkokat, tovább pirítom és néhány evőkanál vízzel felöntöm, nehogy megégjen.
  3. 3.
    Fedő alatt pár percig párolom. Közben a rizst kevés margarinon üvegesre pirítom, 5 dl vízzel felöntöm, belekeverem a Vegetát, és fedő alatt, kis lángon megpárolom.
  4. 4.
    A megmaradt margarinra ráteszem a még fagyos zöldséget, kevés Vegetával meghintem, és fedő alatt, saját levében 5 percig párolom. Ne legyen puha, inkább “harapható”!
  5. 5.
    A csirkemájat óvatosan összeforgatom a reszelt sajttal, a rizzsel és a zöldséggel, majd kikent, tűzálló formába simítom.
  6. 6.
    Előmelegített, forró sütőbe tolom néhány percre, végül meleg tálra borítom.