Elkészítés
-
1.
A májat csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom és apróra metélem, majd az olajon üvegesre pirítom.
-
2.
Hozzáadom a májcsíkokat, tovább pirítom és néhány evőkanál vízzel felöntöm, nehogy megégjen.
-
3.
Fedő alatt pár percig párolom. Közben a rizst kevés margarinon üvegesre pirítom, 5 dl vízzel felöntöm, belekeverem a Vegetát, és fedő alatt, kis lángon megpárolom.
-
4.
A megmaradt margarinra ráteszem a még fagyos zöldséget, kevés Vegetával meghintem, és fedő alatt, saját levében 5 percig párolom. Ne legyen puha, inkább “harapható”!
-
5.
A csirkemájat óvatosan összeforgatom a reszelt sajttal, a rizzsel és a zöldséggel, majd kikent, tűzálló formába simítom.
-
6.
Előmelegített, forró sütőbe tolom néhány percre, végül meleg tálra borítom.