Elkészítés
-
1.
A csirkemellet kicsontozom és félbevágom, így négy darab lesz belőle. Vegetával, borssal jól bedörzsölöm.
-
2.
A megtisztított gombát nagyságától függően félbe vagy negyedekbe aprítom.
-
3.
A megtisztított hagymát felszeletelem. A sárgarépát egyforma karikákra vágom.
-
4.
A petrezselymet megmosom, néhány levelet a díszítéshez félreteszek, a többit felaprítom. A tejszínben simára keverem a lisztet.
-
5.
Az olajat serpenyőben megforrósítom, és a hús mindkét felét megpirítom rajta. Aláöntök fél dl vizet, és fedő alatt félpuhára párolom.
-
6.
Ezután hozzáteszem a gombát, a sárgarépát meg a hagymát, és további néhány percig együtt párolom.
-
7.
A puha húst kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A párolt zöldségekre ráöntöm a lisztes tejszínt és jól összekeverem.
-
8.
Kevergetve sűrűre főzöm. Vegetával és borssal ízesítem, majd a húsdarabokat visszateszem a mártásba.
-
9.
Tálaláskor a hús alá öntöm a zöldséges-gombás mártást. Petrezselyemmel díszítem, és petrezselymes burgonyát tálalok mellé.