Csirkemell gazdasszony módra

  • 25.08.2010.
  • 4

A gazdasszonyok mindig is jól tudtak főzni, nézzük meg a csirkemellet a’la gazdassszony.

Összetevők

  • 2 csirkemell
  • 8 sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek. Vegeta
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. rétesliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • törött bors

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkemellet kicsontozom és félbevágom, így négy darab lesz belőle. Vegetával, borssal jól bedörzsölöm.
  2. 2.
    A megtisztított gombát nagyságától függően félbe vagy negyedekbe aprítom.
  3. 3.
    A megtisztított hagymát felszeletelem. A sárgarépát egyforma karikákra vágom.
  4. 4.
    A petrezselymet megmosom, néhány levelet a díszítéshez félreteszek, a többit felaprítom. A tejszínben simára keverem a lisztet.
  5. 5.
    Az olajat serpenyőben megforrósítom, és a hús mindkét felét megpirítom rajta. Aláöntök fél dl vizet, és fedő alatt félpuhára párolom.
  6. 6.
    Ezután hozzáteszem a gombát, a sárgarépát meg a hagymát, és további néhány percig együtt párolom.
  7. 7.
    A puha húst kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A párolt zöldségekre ráöntöm a lisztes tejszínt és jól összekeverem.
  8. 8.
    Kevergetve sűrűre főzöm. Vegetával és borssal ízesítem, majd a húsdarabokat visszateszem a mártásba.
  9. 9.
    Tálaláskor a hús alá öntöm a zöldséges-gombás mártást. Petrezselyemmel díszítem, és petrezselymes burgonyát tálalok mellé.