Csirkemell lencsével

  • 25.08.2010.
  • 4

Lencsés csirkemell … aki szereti a lencsét és a csirkemellet is, ezzel a recepttel egyszerre készítheti el kedvenc ételét.

Összetevők

  • 2 csirkemell
  • 10 dkg lencse
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyem gyökér
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • bors
  • ecet
  • petrezselyemzöld
  • néhány ek. füstölthús-lé

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott lencsét vegetás vízbe teszem, és hozzáadom a hámozott, darabokra vágott hagymát. Megfőzöm, leszűröm, félreteszem. A zöldségeket tisztítás után felkarikázom.
  2. 2.
    Az olajon fehéredésig pirítom a kockára vágott csirkemellet, hozzáadom a karikára vágott zöldségeket és meghintem Vegetával.
  3. 3.
    Fedő alatt, kevés füstölthúslével (vagy füstízű só és néhány evőkanál víz keverékével) addig párolom, amíg minden hozzávaló megpuhul.
  4. 4.
    Belekeverem a főtt lencsét és a finomra vágott petrezselyemzöldet, de tovább nem forralom, csak jól átmelegítem.
  5. 5.
    Végül ízlés szerint megborsozom és kevés ecetet is adok hozzá. Főtt rizzsel tálalom.