Elkészítés
-
1.
A csirkemellfilét enyhén sózott vízben 35-40 perc alatt puhára főzzük, majd levében hűlni hagyjuk.
-
2.
A leveskockát 3 deci forrásban lévő vízben kevergetve föloldjuk, majd hozzáadjuk a vajat is, hogy fölolvadjon.
-
3.
Amint újra forr és a vaj is elolvadt benne, folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet és a sütőport. Pár perc alatt jó sűrűre főzzük, akkor jó, ha szinte elválik az edény falától. Átkaparjuk egy hőálló tálba, a tojásokat egyesével beledolgozzuk, így hagyjuk kihűlni.
-
4.
A főtt csirkehúst jó apróra vágjuk, elektromos habverővel az előzőekhez keverjük a petrezselyemmel és az ételízesítővel együtt.
-
5.
Ujjnyi kroketteket formálunk belőle, amiket egyenként meghengergetünk. A lisztbe, a fölvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk.
-
6.
Bő, forró olajban 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Tálalás
Nagy adag salátával vagy gőzben párolt zöldséggel, egy kedvünkre való mártás kíséretében kínáljuk.
Tanács
Nagyszerű recept arra, hogy elhasználjuk a maradék főtt vagy sült húst.