Csőben sült fűszeres paradicsom

  • 25.08.2010.
  • 4

Egyszerűbben sült paradicsom egy kis finom feltéttel. A paradicsom fűszerei a oreganó, a kakukkfű. Nézzük csak meg az olaszokat milyen változatos ízesítéssel és formában eszik a paradicsomot.

Összetevők

  • 8 nagy almaparadicsom (kb. 75 dkg)
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 2 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárga
  • 3 ek. olaj
  • 1 csapott ek. Vegeta
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. oreganó
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A paradicsomokat megmosom, és keresztben kettévágom.
  2. 2.
    A sütőt 220 fokra előmelegítem.
  3. 3.
    A fokhagymát összezúzom, majd összekeverem a petrezselyemzölddel és a zsemlemorzsával. Hozzáöntöm az olajat és a tojássárgát, így sűrű massza lesz belőle.
  4. 4.
    Vegetával, borssal, oreganóval és kakukkfűvel ízesítem, majd a keveréket elosztom a fél paradicsomok tetején.
  5. 5.
    Lapos tűzálló tálra vagy tepsire helyezem a megkent paradicsomokat, és az előmelegített sütőben 10 percig pirítom. Francia kenyér a hozzáillő köret.