Csülkös sóskaleves

  • 25.08.2010.
  • 4

Ahhoz, hogy a sóskaleves „elkeljen” olykor egy kis trükköt kell alkalmaznunk. Ezúttal a csülök a jelszó.

Összetevők

  • 1 kicsi füstölt csülök
  • 25 dkg sóskapüré
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatom, majd másnap a vizet leöntöm róla. Annyi tiszta vízben teszem fel főni, amennyi a csülköt jól ellepi.
  2. 2.
    Olyan puhára főzöm, hogy a csontja magától kicsússzon belőle. Ezután a leszűrt és kicsontozott húst metéltre vágom.
  3. 3.
    A csülöklevet 1 literre kiegészítem, beleteszem a húst és a sóskapürét. 10 percig kis lángon főzöm.
  4. 4.
    Közben a lisztet és a tejszínt simára keverem, majd a forrásban lévő levesbe beleöntöm és folytonosan kevergetve 5 percig forralom. Vegetával, borssal, cukorral ízesítve, forrón tálalom.