Elkészítés
-
1.
A húsokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, hártyáitól megtisztítjuk, és mély tálba rakjuk. Vegetával meghintjük, és a megtisztított, vékonyra felkarikázott zöldséggel összekeverjük. A tálat folpackkal lefedjük, és 3-4 órán át állni hagyjuk.
-
2.
Ezután az őz- és a sertéshúst kockákra, a nyulat kisebb darabokra vágjuk.
-
3.
Serpenyőben, az apróra felkockázott szalonnát egy kevés forró olajon megpirítjuk, majd kevergetve a megtisztított, nagyon apróra vágott hagymát is rádobjuk. Végül a húst és a zöldségeket is hozzákeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Az elfőtt vizet időnként pótoljuk, de csak apránként.
-
4.
Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat. Ha kész, langyosra hűtjük, és ledaráljuk.
-
5.
Mélyebb serpenyőben a vajat megforrósítjuk, a darált húst rátesszük, és szegfűszeggel, szerecsendióval, borsmentával, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd az egészet jól elkeverjük, és 2-3 percig főzzük.
-
6.
A végén folyamatosa keverés közben a konyakot is beleöntjük.
Tálalás
A pástétomot pirítóssal, savanyú uborkával és főtt tojással tálaljuk.
Tanács
Ízlés szerint adhatunk hozzá édes vagy csípős őrölt paprikát.