Egyszerű rakott burgonya

  • 26.08.2010.
  • 4

A következő étel alkalmas vegetáriánusok étkezéshez is, ugyanakkor a húsevők számára is egy igen laktató, tápláló ebéd vagy vacsora lehet.

Összetevők

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. Vegeta
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A burgonyát nyersen meghámozom, és karikákra vágom. A tojásokat a tejföllel habosra keverem, majd hozzáadom az olajat és a pirospaprikát.
  2. 2.
    A felkarikázott burgonyát beleterítem egy tepsi be. (Minél jobban szétterül, annál jobb!) Rászórom a Vegetát és a borsot.
  3. 3.
    A zsemlemorzsát elosztom a nyers burgonyán, és rálocsolom a tojásos-tejfölös öntetet, ügyelve arra, hogy egyformán jusson mindenhová.
  4. 4.
    A tepsit befedem, és az előmelegített forró sütőben legalább 40 percig párolom közepes lángon, majd a fedőt leveszem, és megpirítom a tetejét.
  5. 5.
    Kockákra vágva, salátával vagy ecetes csípős paprikával kínálom.