Elkészítés
-
1.
A csirkecombokat a forgónál kettévágjuk.
-
2.
A fokhagymás páccal körös-körül alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
-
3.
Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a pácolt combokat rárakjuk. Törekedjünk arra, hogy a rostély minél magasabban legyen, mert a comboknak több idő kell hogy átsüljenek, nem pirulhatnak hirtelen. Többször megforgatva, lassú tűz fölött 30-35 percig sütjük.
-
4.
A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt és a cukkinit kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk. A paprikát és a gombát úgy készítjük elő, hogy grillezhető szeletek legyenek belőle. Amikor a csirke kész, leszedjük, lefedve melegen tartjuk. A tüzet egy kicsit fölerísítjük, a grillrácsot lejjeb tesszük. A zöldségeket a rácsra fektetve, olajjal kenegetve, sózva, borsozva megsütjük.
Tálalás
A csirkét a sült zöldségekkel tálaljuk.
Tanács
Combok helyett csirkeszárnyat is süthetünk ugyanígy.