Elkészítés
-
1.
A megmosott, szárazra törölt szűzpecsenyét óvatosan lehártyázzuk, majd hosszanti irányban bevágjuk, kiterítjük, és kiveregetjük úgy, hogy nagyobb hússzeletet kapjunk.
-
2.
A megtisztított sárgarépát lobogva forró, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük, majd kiemeljük, és csíkokra vágjuk. A felengedett és jól lecsöpögtetett spenótot, a túrót, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást, a borsot és a Vegetát alaposan összekeverjük.
-
3.
Az előkészített hússzeletre a túrós-spenótos massza felét, majd a sárgarépát rásimítjuk, majd felgöngyöljük. A széleit fogpiszkálóval rögzítjük, és kívülről kissé megsózzuk. Ezt megismételjük a másik szűzpecsenyével is.
-
4.
Serpenyőben egy kevés forró olajon a hústekercseket minden oldalukon köröskörül hirtelen megsütjük. Ezután kiolajozott tepsibe helyezzük, egy fél deci vizet aláöntünk, alufóliával lefedjük, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
-
5.
A hústekercseket hagyjuk hűlni, majd a fogpiszkálókat eltávolítjuk belőlük, és felszeleteljük.
-
6.
A tepsiből a pecsenyelevet kis lábasba öntjük, és egy evőkanál hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel elkeverve besűrítjük. Csak egyet forralunk rajta.
Tálalás
A mártással a hússzeleteket leöntjük, és főtt burgonyával tálaljuk.
Tanács
Ahhoz, hogy a hús még vékonyabb legyen, hosszanti irányban több helyen vágjuk be késsel.