Fűszeres pácolt csülök

  • 25.08.2010.
  • 4

Hmmm… csülök, már a nevétől is összefut a nyál a férfiak szájában, és nem csak az övékben… Ha a kedvükre akarunk tenni, készítsük el az alábbi csülkös receptet.

Összetevők

  • 1 nagy bőrös kicsontozott csülök
  • 4 ek. olaj
  • Vegeta
  • törött bors
  • zúzott fokhagyma
  • bazsalikom
  • őrölt kömény

Elkészítés

  1. 1.
    A felsorolt fűszereket az olajjal összekeverem, és a húst alaposan bedörzsölöm a keverékkel. Alufóliába tekerem és a hűtőszekrényben 1 -2 napig érlelem.
  2. 2.
    A pácolási idő leteltével fóliával együtt tepsibe teszem, és előmelegített, közepes hőfokú sütőben kb. 2 óráig párolom.
  3. 3.
    Ezután kicsomagolom, és megnézem, elég puha-e már (beleszúrok egy villát). Ha megpuhult, fedetlenül megpirítom minden oldalán.
  4. 4.
    Petrezselymes burgonyával vagy párolt zöldséggel kínálom.