Gesztenyés pulykamell

  • 25.08.2010.
  • 4

A pulyka igen könnyű és ízletes fehérhús. Az alábbi pulykamellett legjobb gyümölccsel tálalni, nézzük meg hogyan.

Összetevők

  • 70-75 dkg pulykamellfilé (kicsontozott pulykamell-darab)
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 1 csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 zsemle
  • 3 tojás
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. 1.
    A pulykamellet lapjában vékony szeletekre vágom, majd a szeleteket úgy helyezem el egy alufólialapon, hogy félig elfedjék egymást, így egy összefüggő nagy húslap lesz belőle. Meghintem Vegetával és félreteszem.
  2. 2.
    A töltelékhez a tojásokat felverem, hozzáteszem a szétmorzsolt gesztenyemasszát, az elkapart májat, a nagyon finomra vágott nyers gombát, az apró kockákra metélt füstölt szalonnát, a Vegetát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, valamint a felaprított zsemlét.
  3. 3.
    Az egészet alaposan összekeverem, és néhány percig pihentetem. A tölteléket felkenem a húslapra, majd úgy csavarom fel, mint a rétest szokás. Egy alufólialapot megolajozok, ráfektetem a tekercset, és becsomagolom .
  4. 4.
    Előmelegített forró sütőbe tolom, és közepes hőfokon 45 percig sütöm. A fóliában hagyom kihűlni, és egy napig dermesztem. Tálalás előtt ujjnyi vastag, szép ferde szeletekre vágom és gyümölcsökkel – narancsgerezdekkel vagy lecsöpögtetett őszibarackbefőttel, szilvakompóttal – tálalom.