Gombabundában sült csirke

  • 25.08.2010.
  • 4

Különleges panírt készíthetünk otthon saját magunk is egy ízletes sültcsirke számára. Nézzük meg most a gombás bundát!

Az összes kép megtekintése

Összetevők

  • 1 csirkemell
  • 2 csirkecomb
  • 15 dkg gomba
  • 2 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkedarabokat kicsontozom (a csontot később levesbe belefőzöm), majd egyforma vékony csíkokra vágom. A tojásokat habosra keverem, a megtisztított gombát a fokhagymával együtt aprítógépben nyersen péppé zúzom vagy nagyon apróra metélem és hozzákeverem a tojáshoz.
  2. 2.
    Ezután annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen belőle. Végül belekeverem a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, a Vegetát és a törött borsot.
  3. 3.
    A csirkehúsdarabok mindkét oldalát lisztbe mártom, majd a tésztában megforgatom és bő, forró olajban szép piros-ropogósra megsütöm. A felesleges olajat leitatom, tetszés szerinti körettel és salátával tálalom.