Gombapuding

  • 25.08.2010.
  • 4

Különleges formája a gomba fogyasztásának a gombapuding, hozzátéve, hogy nem lehet rossz, hiszen csupa finom hozzávalókkal készül, mint a túró vagy a kukorica.

Összetevők

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek. morzsolt kukorica (konzerv)
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • A pudingforma kikenéséhez:
  • 1 dkg margarin
  • 4 adag sajtmártás

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított gombát vékony szeletekre vágom. A zabpehelyre ráöntöm a tejet és 25 percig áztatom; a tej egy részét felszívja.
  2. 2.
    Közben a meghámozott és finomra metélt vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a gombaszeleteket.
  3. 3.
    Ezután Vegetával megszórom. Fedő alatt, saját levében puhára párolom és zsírjára sütöm.
  4. 4.
    Amíg hűl, a tojássárgákat sóval és borssal kikeverem. A tojásfehérjékből kemény habot verek.
  5. 5.
    A fűszeres tojássárgát összekeverem a felázott zabpehellyel, a leszűrt kukoricával, a párolt gombával és az áttört túróval, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
  6. 6.
    Tetszés szerinti pudingformát margarinnal kikenek, belesimítom a gombás masszát, és az edényt befedem.
  7. 7.
    Három ujjnyi vízzel telt tepsibe állítom, amit az előmelegített, forró sütőben addig gőzölök, amíg a beleszúrt hurka pálcára már nem tapad a masszából.
  8. 8.
    Meleg tálra borítom, és sajtmártással körülöntve, cikkekre vágva kínálom.