Gombás borda

  • 25.08.2010.
  • 4

A gomba igen kitűnő kísérője a húsoknak. A gombás borda mellé köretként tálaljunk hasábburgonyát és egy fenomenális étket kapunk.

Összetevők

  • 8 szelet kicsontozott sertésborda
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz kínai gombakonzerv
  • 2 ek. Vegeta
  • kevés liszt
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A hússzeleteket enyhén kiveregetem, szélüket bevagdosom és meghintem Vegetával.
  2. 2.
    10 perc múlva lisztben megforgatom, és kevés olajon mindkét oldalukat átsütöm.
  3. 3.
    A megfonnyasztott hagymán megpirítom a felszeletelt gombát, Vegetával ízesítem.
  4. 4.
    Közepes tepsibe vagy tűzálló tálba helyezem az elősütött húst. Ráöntöm a hagymás gombát, meglocsolom a tejföllel, és a forró sütőben átsütöm. Hasábburgonyával tálalom.