Gombás libamáj

  • 25.08.2010.
  • 4

Igazi pecsenyelibamáj, kinek ne futna össze a nyál a szájában, ha eláruljuk, hogy ez kerül az asztalra?

Összetevők

  • 40 dkg pecsenyeliba máj (nem azonos a hízott libamájjal)
  • 25 dgk gomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. libazsír
  • 1 ek. vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek. Vegeta
  • 1/2 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. reszelt vöröshagyma
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A májat az étel készítése előtt fél órával tejbe áztatom, majd lecsöpögtetem, és ereitől megfosztom. Ezután kis kockákra aprítom.
  2. 2.
    A gombát megtisztítom és felszeletelem.
  3. 3.
    A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a gombaszeleteket.
  4. 4.
    Hozzáadom a Vegetát, a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom.
  5. 5.
    Ha zsírjára sült, gyorsan lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat.
  6. 6.
    Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, majd felforralom. Néhány percnyi párolás után kissé besűrűsödik, ekkor a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.
  7. 7.
    Párolt rizzsel vagy rizi-bizivel kínálom.