Elkészítés
-
1.
A májat az étel készítése előtt fél órával tejbe áztatom, majd lecsöpögtetem, és ereitől megfosztom. Ezután kis kockákra aprítom.
-
2.
A gombát megtisztítom és felszeletelem.
-
3.
A libazsíron éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a gombaszeleteket.
-
4.
Hozzáadom a Vegetát, a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom.
-
5.
Ha zsírjára sült, gyorsan lepirítom rajta a kockákra vágott libamájat.
-
6.
Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, majd felforralom. Néhány percnyi párolás után kissé besűrűsödik, ekkor a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.
-
7.
Párolt rizzsel vagy rizi-bizivel kínálom.