Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Gombás rizs – másképpen

  • 25.08.2010.
  • 4

A rizs közkedvelt köret. Ezt a rizset fogyaszthatjuk azonban főételként is, vagy csupán köretként is. Mindkét féleképpen igen finom.

Összetevők

  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg rizs
  • 20 dkg kifejtett zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • törött bors
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A vöröshagymát tisztítás után finomra vágom.
  2. 2.
    A gombát megmosom, földes szárát levágom és felszeletelem.
  3. 3.
    A rizst megmosom, lecsöpögtetem.
  4. 4.
    1 evőkanál olajon a hagymát üvegesre párolom, majd ráteszem a gombát, és Vegetával meghintem. Fedő alatt puhára párolom.
  5. 5.
    A rizst külön edényben a megmaradt olajon üvegesre pirítom, ezután térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm. Vegetával ízesítem, és félpuhára párolom.
  6. 6.
    Ekkor hozzáadom a nyers zöldborsót és a hagymás gombát, valamint a tejfölt. Óvatosan összekeverem, nehogy a rizs összetörjön, és fedő alatt, nagyon kis lángon 10 percig párolom.
  7. 7.
    Még 15 percig hagyom befedve a lezárt főzőlapon. Tálalás előtt ráhintem a petrezselyemzöldet. A tányérján ki-ki kedve szerint megszórja a reszelt sajttal.