Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Göngyölt libamáj

  • 25.08.2010.
  • 4

Libamáj-kacsamáj, de jó lenne egy tányérral belőle…

Összetevők

  • 20 dkg libamáj
  • lenyúzott libabőr (a liba hátáról és melléről egy darabban)
  • 2 tojás
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. finomra vágott vöröshagyma
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. libazsír
  • 2 ek. konyak
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 főtt burgonya
  • 1 ecetes uborka
  • késhegynyi pástétomfűszer
  • törött bors

Elkészítés

  1. 1.
    A libabőrből egy nagy lapot formázok. A libamájat kockákra vágom.
  2. 2.
    A vöröshagymát egy evőkanál libazsíron üvegesre fonnyasztom, majd a libamájat lepirítom rajta.
  3. 3.
    Ha langyosra hűlt, ledarálom. A maradék zsírt habzásig hevítem a liszttel, felöntöm a tejjel, és addig főzöm, amíg elválik az edény falától.
  4. 4.
    A zöldséget megtisztítom, és a hámozott, főtt burgonyával, ecetes uborkával együtt almareszelőn lereszelem.
  5. 5.
    A fehér mártást összekeverem a darált májjal, a zöldségekkel, a konyakkal és a fűszerekkel, majd egyenként beledolgozom a tojásokat.
  6. 6.
    Az így létrejött masszát rákenem a kiterített libabőrre. Úgy csavarom össze, mint a rétest szokás.
  7. 7.
    A hosszú, vékony göngyöleget alufóliába csomagolom, és a két végét visszahajtva, forrásban lévő vízbe teszem (a víz ne érjen közvetlenül a húshoz).
  8. 8.
    30 percig főzöm, majd a vízből kiszedem és kihűtöm. Ezután a fóliából kicsomagolom, éles késsel felszeletelem, tűzálló tálra teszem, és a forró sütőben pirosra sütöm a tetejét.
  9. 9.
    Melegen burgonyapürével és salátával, hidegen szendvicskenyéren fogyasztható.