Elkészítés
-
1.
A vajat a liszttel jól elmorzsoljuk. a cukrot, a tojássárgáját, egy kevés sót és reszelt citromhéjat hozzáadjuk, majd tésztává gyúrjuk. Körülbelül egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.
-
2.
A pudinghoz a cukrot és a vaníliás pudingport összekeverjük, egy kevés hideg tejet és 2 egész tojást beledolgozunk. A maradék tejet felforraljuk, és a keveréket kevergetve belecsorgatjuk. Tovább kevergetve addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk.
-
3.
A krémet a tűzről lehúzzuk, szalvétával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
-
4.
A tésztát kinyújtjuk, a kis sütőformákat kibéleljük vele úgy, hogy a falát is befedje. Előmelegített sütőben 10 percig 180 ºC-on, majd 5 percig 200 ºC-on sütjük. A tortácskákat a formákból kiborítjuk, hűlni hagyjuk, majd a pudingkrémmel megkenjük, és a megmosott, jól lecsöpögtetett gyümölcsöket vegyesen ráhalmozzuk.
-
5.
A zselatint a csomagoláson lévő útmutató szerint elkészítjük, és ha langyosra hűlt, bevonjuk vele a tortácskákat. Hagyjuk kihűlni, amíg a zselatin teljesen megszilárdul.
Tálalás
A gyümölcstortákat tejszínhabbal kínáljuk.
Tanács
Kis gyümölcstorták helyett egy nagyot is készíthetünk.