Elkészítés
-
1.
Mély tálban a zsemlemorzsát, a tejfölt, a tojást és a Vegetát összekeverjük. A darált húst, a borsot, a reszelt szerecsendiót és a fokhagymaport is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.
-
2.
A húsos masszát hűvös helyen kb. 2 órán át pihentetjük, majd vizes kézzel golyócskákat formázunk belőle, és kiolajozott lapos tepsibe rakosgatjuk.
-
3.
A ketchupot, a barna cukrot, a fokhagymaport és a lehéjazott, nagyon finomra aprított vöröshagymát jól összekeverjük, majd a húsgolyókra locsoljuk
-
4.
180 ºC-on kb.1 órán át sütjük.
Tálalás
A sült húsgolyócskákat zöldsaláta-leveleken tálaljuk.
Tanács
A fokhagymapor helyett friss zúzott vagy fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is használhatunk.