Elkészítés
-
1.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a szeletekre vágott vajat belemorzsoljuk, sót és 4-5 evőkanálnyi vizet adunk hozzá, és puha tésztává kidolgozzuk. Hűvös helyen kb. 1 órán át pihentetjük. A megmosott húst kis kockákra vágjuk.
-
2.
A megtisztított, finomra aprított hagymát serpenyőben a vajon megpirítjuk, a húst, a Vegetát, a csípős paprikát meg a rozmaringot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felöntve kb. 40 percig pároljuk.
-
3.
A főzés vége felé a leszűrt csemegekukoricát, a megtisztított, negyedekre vágott csiperkegombát is belekeverjük és még 10 percig pároljuk.
-
4.
A lisztet fél deci hideg vízzel csomómentesre dolgozzuk, folyamatos keverés mellett a raguba csorgatjuk, el, és 2-3 percig főzzük. A tölteléket a tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
-
5.
A tészta kétharmadát belisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kerek pitesütő edényt kibélelünk vele úgy, hogy az oldalfalat is befedje, sőt kissé túllógjon rajta (¢ 24 cm).
-
6.
A tölteléket egyenletesen a tésztára simítjuk, a maradék tésztát pedig kinyújtjuk, és a tölteléket befedjük vele. A túllógó tésztát a tetejére visszahajtjuk, és finoman összenyomkodjuk.
-
7.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a pitét megkenjük vele. A tetejét villával megszurkáljuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Tálalás
A pitét zöldsalátával, savanyúsággal vagy valamilyen mártással is tálalhatjuk.
Tanács
A húst minél apróbb kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk, de le is darálhatjuk.