Húsos rakott tészta

  • 25.08.2010.
  • 4

Tészta-husi, tészta-husi… és ez így megy míg csak tart az alapanyagból. A tetejére pedig sajtot szórunk, amely melegen megolvadva fenségessé teszi az ételt.

Összetevők

  • 25 dkg hosszú metélt
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. sűrített paradicsom (paradicsompüré)
  • 2 babérlevél
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A tésztát megfőzöm (a főzővízbe Vegetát szórok, úgy sokkal finomabb lesz), leszűröm és melegen tartom.
  2. 2.
    Közben a hagymát felaprítom, a kolbászt felkarikázom, a sárgarépát tisztítás után lereszelem vagy nagyon apróra metélem.
  3. 3.
    Az olajban üvegesre futtatom a hagymát, majd hozzáadom a darált húst, és kevergetés közben fehéredésig sütöm. Ezután beleteszem a kolbászt, a sárgarépát és a babérlevelet.
  4. 4.
    Néhány percig fedő alatt párolom, majd rászórom a fűszereket. Vegetával ízesítem, és belekeverem a paradicsompürét. További egy percig kevergetve pirítom, végül a borral felöntöm é s felforralom.
  5. 5.
    Kikent tűzálló tálba rakok egy réteg tésztát, erre kenek a húsos masszából, majd ismét tészta következik. A reszelt sajtot rászórom és előmelegített sütőben 20 percig sütöm.