Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing
Beállítások

Húsos-tojásos rétes

  • 05.05.2004.
  • Közepes
  • 4
  • 80 min

A húsos rétes a klasszikus és hagyományos ízek kedvelőinek igazi élvezetnek számít majd, mivel intenzív összhatást és olyan esszenciális hozzávalókat rejt magában, mint a hús, a hagyma és a tojás….

Összetevők

  • 1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg)
  • 10 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 2 ek. mustár
  • 3 főtt tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • ½ ek. őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 ek. Vegeta
  • őrölt bors
  • 1 ek. felaprított petrezselyem
  • 2 tojás
  • A megkenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

  1. 1.
    A szobahőmérsékleten felengedett leveles tésztát belisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, három részre osztjuk, és mindegyik tésztalap egyharmadát megkenjük a mustárral. A főtt tojást meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. 2.
    Serpenyőben, forró olajon a lehéjazott, felaprított hagymát kevergetve megpirítjuk, és az őrölt pirospaprikával meghintjük. A darált húst azonnal rádobjuk, a Vegetát, a borsot, és a felaprított petrezselymet is beleszórjuk, és jól összekeverjük. Kb. 20 percig lassú tűzön pároljuk, közben egy kevés vízzel szükség szerint felöntjük.
  3. 3.
    Ha a hús puha, a tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kihűlni, majd a felvert tojásokat belekeverjük. Mindegyik tésztalapot megszórjuk a főtt tojással, a húsos tölteléket rásimítjuk, majd feltekerjük.
  4. 4.
    A rétesek tetejét felvert tojással megkenjük, a rudakat kivajazott tepsibe rakjuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranysárgára sütjük.

Tálalás

A rétest melegen vagy hidegen, tartármártással tálaljuk.

Tanács

A főtt tojás helyett tojásrántottát is tehetünk a rétesbe.

Energia és tápértékei

Az energia és a tápérték értékek egy adagra értendők (pl. 1 főre), édességek esetén 100g-ra.

Tápanyag Mértékegység Mennyiség RDA (%) Férfi RDA (%)
Energia kcal / kJ 1061 / 4.435 - -
Zsír g 82,00 - -
Szénhidrát g 44,00 - -
élelmi rost g 0,00 - -
Fehérje g 37,00 - -
g 4,88 0 0
A vitamin μg 552,00 14 11
D vitamin μg 57,00 29 29
C vitamin mg 3,00 4 3
Niacin mg 12,00 86 60
Kálium mg 502,00 14 14
Kalcium mg 65,00 7 7
Foszfor mg 368,00 46 46

* RDA= Javasolt napi beviteli érték:, egy átlagos nőnek az energia INBÉ-je 2000 kcal és 2900 egy átlagos férfié, a 25-50 év kor közt. ( forrás: DRI reports - Macronutrients, Elements, Vitamins, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)